U bent hier

Plenum Trage Wegen op 12 december 2015

TRAGE WEGEN

Beste,

Ben je geïnteresseerd in het thema trage wegen? Wil je graag weten hoe het gesteld is met onze trage wegen? Of ben je benieuwd naar het werk van de afgelopen jaren en de plannen voor de toekomst? Kom dan op 12 december 2015 om 14 uur naar het infomoment in ZLDR Luchtfabriek.

Trage wegen vind je overal. Ze zijn bedoeld voor traag, niet-gemotoriseerd verkeer. Fietsers en wandelaars, landbouwers en natuurliefhebbers weten ze zeker te vinden. Denk maar aan de kerkpaadjes, veldwegen en doorsteekjes die u vast ook wel eens gebruikt voor een wandeling in de buurt of een fietstocht naar de bakker. Trage wegen zijn belangrijk voor lokale recreatie en mobiliteit. Bovendien hebben ze vaak een historische of culturele meerwaarde én ze helpen planten en dieren overleven in dorpen en steden.

De gemeente werkt al enkele jaren actief rond het thema trage wegen, samen met de verschillende dorpsraden, en onder begeleiding van Trage Wegen vzw. Dankzij de hulp van heel wat vrijwilligers werd in 2012 - 2013 de toestand van alle wegen en paadjes in kaart gebracht. Met die inventaris als basis werd het netwerk grondig geanalyseerd en geëvalueerd. In 2014 – 2015 vonden 7 workshops plaats waarin op zoek werd gegaan naar kansen voor opwaardering, verbetering en herstel. Dit heeft geleid tot een selectie van prioriteiten die in de toekomst gefaseerd aangepakt zullen worden. Dat is uiteraard een goede zaak want zich verplaatsen langs trage wegen is veiliger, plezieriger én gezonder!

Wanneer? zaterdag 12 december om 14 uur
Waar? DE VERDIEPING - ZLDR Luchtfabriek, Marktplein 5 – Zolder
Inkom gratis
Graag inschrijven vóór 09/12/2015 telefonisch (011 80 80 87) of via onderstaand mailadres met mededeling van naam en eventuele organisatie.

Meer weten?
Paul Byloos – diensthoofd grondgebiedszaken
Tel.: 011 80 80 87
stillewegen@heusden-zolder.be